sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Anders Nilsen: Sisyfos

Ihanaa lukurauhan päivää!

Sisyfos on antiikin kreikkalaisesta mytologiasta tuttu hahmo, joka monien mutkien kautta päätyy päivästä toiseen vierittämään kiveä ylös mäkeä vain huomatakseen, että se aina juuri ennen huippua vierii takaisin alas. Siinäpä kivenpyörittäjän kylää kerrakseen. 


Mutta miten Sisyfokseen liittyy Minotauros, balrog, tikkari tai ankka (tai mikä hanhi lienee...)?  Palkitun yhdysvaltalaissarjakuvailijan Anders Nilsenin sarjakuvassa (Huuda huuda 2008) liittyy. Sisyfoksen ja muiden hahmojen (kohtaamisten) kautta tässä kahden sarjakuvanovellin lyhykäisessä kokoelmassa Nilsen käsittelee elämää(nsä), elämänfilosofiaa(nsa), rakkautta ja vähän muutakin. 

Vähällä sivumäärällä, yksinkertaisella viivalla ja yksinkertaisella dialogilla Sisyfos onnistuu kertomaan niin paljon. Ja naurattamaan absurdiudellaan! 

Syvällinen pohdinta yhdistettynä monitasoiseen huumoriin - loistava pieni paketti!


TekijäAnders Nilsen
Teos: Sisyfos (suom. Viljami Jauhiainen)
KustantajaHuuda huuda 2008
Sivuja: 28
Mistä: Kirjastosta

- Viivi

2 kommenttia:

  1. Ihanaa lukurauhan päivää myös sinulle! Onpa mielenkiintoinen teos, varmasti lukemisen arvoinen. - Huomasin että olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi. Mukava löytää uusia blogikavereita. - Mukavaa talven jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan hauska pieni sarjakuva 😁 Ihanaa, että löysit blogiini! Mahtavaa lopputalvea ja kevääseen etenemistä sinullekin! 💖

      Poista