keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Reetta Niemensivu: Lempi ja rakkaus

Reetta Niemensivun ensimmäinen kokonainen albumi Lempi ja rakkaus (Suuri Kurpitsa 2010) on herkkä ja vähäeleinen elämäkertasarjakuvaromaani sarjakuvailijan Lempi-mummon elämästä. Siitä rakkauselämästä siis...


Hmm... En ole varmaan ainoa, jolle tästä Lempi ja lempi -asetelmasta tulee mieleen Minna Rytisalon Lempi (arviooni pääsee tästä).

Lempi Väinön kanssa on välillä kaikkea muuta kuin lempeää ja rakkaus riipii muun elämän rinnalla. Mutta herkän vahva Lempi puskee eteenpäin. Tällaisia tarinoita syntyy vain tosielämässä - ja vähän vesiväritettynä.


Niemensivun piirrosjälki on erittäin kaunista, ja se yhdessä murretun värimaailman kanssa luo kirjalle ihanan herkän retrotunnelman. Kuten kirjan esittelyssä sanotaan: jos tämä olisi elokuva, se olisi Suomi-filmi.


Se, mikä syvällisyydessä hävitään (tekstiä ja sivuja on aika vähän), niin kauneudessa voitetaan!


Lempi ja rakkaus on ihastuttava!

Tekijä: Reetta Niemensivu
Teos: Lempi ja rakkaus
Kustantaja: Suuri kurpitsa 2010
Sivuja: 56
Mistä: Kirjastosta

- Viivi

18 kommenttia:

 1. Olen nyt vasta viime aikoina löytänyt sarjakuvat. No, lapsena toki luin Aku Ankkaa, mutta varsinaiset sarjakuva-albumit ovat mulle melko uusia tuttavuuksia. Mielenkiintoista siis lukea postauksia sarjiksista ja löytää itselleen taas lisää uutta luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisille julkaistaan nykyisin todella mainiota (ja vakavastiotettavaa, mitä se nyt muka tarkoittaakaan) sarjakuvaa. Suosittelen tutustumaan!

   Poista
 2. Pidän todella paljon Niemensivun piirrostyylistä! Tästä albumista mieleen on jäänyt parhaiten sen kesäinen tunnelma.

  Varasin jo kirjastosta Niemensivun uusimman sarjakuvan, Maalarisiskot, joka näytti sekin todella hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin laitoin uusimman varaukseen tänään! Rakastan Niemensivun vanhat ajat eloon taikovaa tyyliä :D

   Poista
 3. Mulla on vähän samaa kuin Marilla tuossa aiemmin, kun olen nyt vasta löytänyt sarjakuvat ja tähän mennessä lukenut niitä aika vähän. Mutta tämä täytyy kyllä etsiä kirjastosta!

  VastaaPoista
 4. Olen vähän huono sarjakuvien lukija, mutta toisinaan niihin tulee tartuttua. Tämä näyttää kyllä jo visuaalisesti niin kauniilta kirjalta, että tekee mieli lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visuaalisuus on tämän kirjan parasta antia! Sarjakuville on hyvä antaa tilaisuus :)

   Poista
 5. Minulla oli tämä lainassa kesällä, mutta piti palauttaa kirjastoon lukemattomana, kun oli varauksia. Pitää ottaa talvella uudelleen lutavaksi, kun silloin kaipaa kesän tuulahduksia. Hieno värimaailma ainakin tässä nopean selailun perusteella.

  VastaaPoista
 6. En ole tätä albumia lukenut, mutta Niemensivu on tuttu esim. Lyhenevä kesä -sarjasta, jota suosittelen lämpimästi. Siinäkin on ihanan nostalgista tunnelmaa. Niemensivun piirrostyyli miellyttää minun silmääni. Hän onnistuu aika vähin elementein luomaan tosi tunnelmallisia ruutuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen törmäsin tähän Lyhenevään kesään, pomppasi luettavien (alati kasvavalle) listalle!

   Poista
 7. Minä luin lapsena ja varhaisteininä aika paljonkin sarjakuvia, mutta vuosien varrella ne ovat jääneet. Pitäisi varmaan ruveta uudelleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! 😊 Sarjakuvista löytyy helmiä!

   Poista
 8. Jokin "vintagemainen" tunnelma välittyy jo kirjan kannesta, väreistä nimenomaan. Minulle ihan uusi tuttavuus tämä, mutta voisin kuvitella lukevani ja katsovani. Pidän sarjakuvista, mutta silti tulee luettua niitä aika vähän ja enemmänkin kausittain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuva toimii etenkin silloin, kun ei ehdi tai jaksa keskittyä pitkään tekstiin ☺️

   Poista
 9. Myönnän että mulle sarjakuva-albumi tarkoittaa toisinaan kesälukemistoon kuuluvia B. Virtasia tai Harald Hirmuisia :D Olen siis aivan alkeellinen sarjakuvanlukija! Vanhojen suomileffojen pateettisuudesta saan nykyään näppyjä, muttei tämä muuten pahalta näyttänyt. Hassu värimaailma.

  VastaaPoista
 10. Nyt ei kyllä puhuttele. Olen huono kuvanlukija ylipäätään, ja tässä ehkä värit ovat isoin haaste. Hyvä että tämäkin löytää tykkääjänsä. Ja jos vaikkapa kirjastossa tulee vastaan, niin varmasti avaan ja tutustun tarkemmin.
  Minna /Kirsin Book Club

  VastaaPoista