Pirjo Puukko: Mutkanlukutaito


Kaarteita. Mutkia. Ylä- ja alamäkiä. Toisia ihmisiä, ja suhteita heidän kanssaan. Lyhyitä hetkiä ja kokonaisia ihmiselämiä, niiden janoja. Sukulaisia, ventovieraita. Rikkinäisiä, rikkovia. Pumpulia ja salamoita.

Puukko käsittelee Mutkanlukutaidossa novellista toiseen ihmisten välisiä kohtaamisia, mutkaisia risteyksiä. Vaikka teema on löyhän yhteneväinen ja helposti koulutettavissa, onnistuu jokainen kokoelman novelli olemaan virkistävän omaääninen.Moni novelli yllättää, keikauttaa. Moni laittaa hymistelemään: "Niin, niin se juuri on!" Osa kummeksuttaa, jättää oudon maun. Kokonaisuus on kuitenkin onnistuneen pehmeänkirpeä sekoitus jouluntuoksuisia lapsuusmuistoja, hienmakuisia salaisuuksia ja kylmäkellarin kosteutta. Maistuu ihan ihmiselämältä - ihanan vinosta vinkkelistä katsottuna. Mutkanlukutaidosta kuultaa eletty elämä ja sen mukanaan tuoma letkeän vinoileva elämänasenne!


"Alan kasata aineistoa vaa'an nykyaikakippoon. Ettei entinen suodattuisi vaaleanpunaisen linssin läpi."Ps. Erityishuomio kirjan upeaan kanteen, joka on Amelia Nymanin käsialaa.

Pps. Varoitus huonosilmäisille: kirjan fontti on melko pientä!


Ppps. Esimerkiksi sanoittajana tunnetulta Puukolta on tänä syksynä ilmestymässä romaani Kunnes jalkasi kantavat!

Tekijä: Pirjo Puukko
Teos: Mutkanlukutaito
Kustantaja: Stresa 2017
Sivuja: 135
Mistä: Arvostelukappale- Viivi

Kommentit

 1. Minä pidin näistä novelleista, joten on hauska kuulla, että Puukolta on tulossa romaanikin!

  Hassu juttu, mutta fontin pienuutta en muista, vaikka nykyään ikänäkö vaivaa, enkä meinaa saada enää selvää pienestä fontista. Mutta olisiko näkö ollut vielä vähän parempi silloin, kun luin tämän?! Harmillista kyllä, kun omissa kirjahyllyissänikin on paljon pokkareita, jotka haluaisin lukea - mutta se pieni fontti... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ajatellut, että minulla on sentään lähinäkö vielä kunnossa, mutta ehkä se ikä alkaa itseäkin painaa :´D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕