Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä & Bikinirajatapaus

Lumoavaa lokakuun alkua!

Viime kuussa tulikin kokeiltua taas pitkästä aikaa äänikirjoja ihan kaksin kappalein, kun huomasin, että lasta nukuttaessa ja autossa istuessa hiljaisuuden voi hyödyntää (eli täyttää) valmiiksi ääneen luetulla kirjallisuudella. Niinpä tulinkin kuunnelleeksi Henriikka Rönkkösen kirjat Mielikuvituspoikaystävä ja Bikinirajatapaus, jotka muuten toimivat äänikirjoina aivan loistavasti! Tiedän Rönkkösen kirjojen jakavan mielipiteitä aika vahvastikin, mutta tässä omiani:

Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita


Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

Mikäpä sopivampi yhtälö, kuin rauhaisa, rakastava nukutustuokio lapsen käsi omassa, samalla, kun korvanapissa tilitetään seksistä ja erinäisistä ruumiineritteistä niin suoraan, että punastuttaa?! 

Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä (Atena 2016) on sinkkublogia pitävän kirjoittajan enemmän tai vähemmän omiin kokemuksiin pohjaavaa suoraa avautumista sinkkuelämästä, deittailusta, vessassakäynneistä ja seksistä. Tässä kirjassa on roisia kieltä ja vielä ronskimpaa huumoria. Todella ronskia. Ettenkö sanoisi, että härskiä. On sukupuolitauteja ja ihmissuhdekiemuroita. Oikein reviteltyinä ja leviteltyinä - jokaisesta kuvakulmasta. 

Mutta on tässä kirjassa myös oikeasti hienoja oivalluksia elämästä; on upeita ajatuksia itsensä rakastamisesta. Jokainen sinkkuna (nykymaailmassa) ollut tai oleva löytää tästä varmasti samaistumispintaa. Tämä kirja saa kiemurtelemaan vaivautuneesti ja nauramaan ääneen - ja suhtautumaan itseensä, elämään ja seksiin (ja muuhun pariutumispuuhailuun) ainakin vähän aiempaa rennommin.

Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja


Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus

Bikinirajatapaus (Atena 2018) jatkaa Mielikuvituspoikaystävästä tutulla kaavalla, mutta tämä kirja osoittautui jopa edeltäjäänsä viihdyttävämmäksi. On Tinder-miehiä, lomaromansseja ja äitipuoleutta, kuin myös mielenterveyden ja kehonkuvan pohdintaa, määmatkailua ja kasvamista. Ja kakkajuttuja.

Hyvinkin yksityiskohtaiset seksikuvaukset saavat silmät pyörimään, kielelliset oivallukset hykertelemään ja nolojen tapausten selostukset tyrskimään myötähäpeän ja naurun sekoitusta. Ihailtavaa avoimuutta ja itsensä likoon laittamista, johon ei joka jamppa pystyisikään. Rönkkösen kieli on rikasta ja kerronta sujuvaa. Kyseessä on siis taitava kirjoittaja, eikä kirjaa malttaisi millään jättää kesken. Ja loppu tulee liian aikaisin!

Tätä kirjaa on testattu (itseni lisäksi) myös keski-ikäisellä naisella ja kolmekymppisellä miehellä: toimi molemmilla.

Ps. Uudella videollani puhun syyskuussa lukemistani kirjoista. Mukana myös nämä äänikirjat!


- Viivi

Kommentit