keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa

Pirteää keskiviikkoa!

Jen Campbellin Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa (Nemo 2012; Weird Things Customers Say In Bookshops) on hulvattoman hauska kokoelma asiakkaiden möläytyksistä kirjakaupoissa. Ja ne ovat (valitettavasti ja uskomattomasti) ihan totta. Varoitus: Saattaa aiheuttaa ympäristössä paheksuntaa, kun tirskut yksin.

Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa

Tämän kirjan ahmaisee muutamassa hetkessä, ja tätä jää kaipaamaan lisää. Siksipä kysynkin: Missä on 2. osan, More Things Customers Say In Bookshops suomennos?! Entäs kirjan suomalainen vastine, johon etsittiin materiaalia kirjan takakansilehdellä? Jos näitä ei jo ole, niin olisiko mahdollista saada nämä painoon asap (eli niinku olis jo), pyydän kainosti.

"Hei. Haluaisin vain tiedustella kirjoittiko Anne Frank ikinä jatko-osaa kirjalleen."

Alunperin blogissaan asiakkaiden hauskoja sanomisia jakanut Campbell on kirjoittanut lisäksi niin runoja, novelleja kuin lastenkirjojakin (joita tosin ei ole suomennettu). Kannattaa lisäksi ehdottomasti tutustua kirjailijan Youtube-kanavaan: siellä on aivan mahtavaa sisältöä esim. satujen taustoista ja erilaisuuden kuvaamisesta kirjallisuudessa.

Tässä yksi esimerkki Campbellin tubetuotannosta:TekijäJen Campbell
Teos: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa (englanninkielinen alkuteos: Weird Things Customers Say In Bookshops; suom. Aino Partanen) 
KustantajaNemo 2012
Sivuja: 114
Mistä: Kirjastosta

- Viivi

4 kommenttia:

 1. Minustakin tämä oli tosi hauska kirja! Toivoisin myös, että se toinenkin osa suomennettaisiin ja että tehtäisiin myös kirjan suomalainen versio. Kyllä aivan varmasti kaikissa kirjakaupoissa sattuu ja tapahtuu hassuja juttuja - niin kuin kaupoissa yleensäkin! Itselläni on enemmän työkokemusta muista liikkeistä, mutta siltä pohjalta jo tiedän, että kuolemattomia lausahduksia voi kyllä kuulla missä vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tämän tyyppisen kirjan voisi tehdä mistä kaupan toimialasta tahansa. Ja esimerkiksi kirjastoista löytyisi varmasti hauskoja sattumuksia asiakkaiden kanssa vaikka kuinka paljon, siellä kun asiakaskunta on ainakin todella laaja! 😁

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta kirjalta, joka voisi toimia piristysruiskeena syksyn pimeisiin iltoihin:D Varaukseen menee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! 💕