sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Kirjabloggaajien joulukalenteri 2019: 15.Kirjailujakin on mukana Kirjabloggaajien joulukalenterissa!
Tämä postaus on siis pelkkää joulufiilistelyä kirjojen ja vähän muidenkin muodossa!

Mauri Kunnas: Koiramäki (Otava)

Jouluihini ovat jo ties kuinka kauan liittyneet olennaisena osana Mauri Kunnaksen jouluiset kirjat. Koiramäki-kokoelmateoksesta löytyy ihanan tunnelmallinen vanhanajan joulukuvaus kynttilöiden valamisesta joulukirkkoon saakka. Kaipa siinä vanhanajan joulussa on jotakin minuun vetoavaa: yhdessäolo, hiljentyminen - ja tunnelmavalot!

Mauri Kunnas: Koiramäen Martta ja tiernapojat
Eräänä joulukuuna Koiramäen Martta pääsi katselemaan kaupunkilaisten jouluvalmisteluja. Tässä ihanassa kirjassa on myös nuotit tiernapoikien lauluihin!

Mauri Kunnas: Joulupukki (Otava)
Koiramäen lisäksi on aina yhtä ihanaa palata Korvatunturille tutkailemaan Joulupukin ja tonttujen touhuja.


Mauri Kunnas: Joulupukki ja noitarumpu (Otava / Yle)

Korvatunturilla ei aina ole niin auvoista. Joulupukki ja noitarumpu -elokuva kuului lapsuuteni ja nuoruuteni jouluihin aivan olennaisena osana. Voi sitä taannosta joulua, jollon Yle ei elokuvaa lähettänytkään! 
Klassikko on klassikko. Joulupukki ja noitarumpu on pauhannut meillä telkkarista tänä vuonna todella tiheään, sillä viisivuotiaamme on siihen aivan ihastunut. (Yleensä) lyhyellä pinnalla varustettu pikkuihminen jaksaa napottaa ruudun ääressä koko filmin ajan.
Lapsi kertoi muutama viikko sitten innoissaan, että heillä oli hoidossa sama tarina kirjana (go hoitopaikka ja lukeva henkilökunta!). Pitihän se siis itsellekin käydä lainaamassa, että saadaan lukea tuttua tarinaa iltasaduksikin.

Joulupukin soiva laulukirja (Otava)
Äidin lemppari, lapsen kauhu. Jostakin syystä Joulupukin soivan laulukirjan haitarisävelet saivat lapsemme itkemään kauhuissaan vielä vuosi sitten. Äiti taas on alusta pitäen ollut tästä joulukaraoken mahdollistavasta kirjasta enemmän kuin innostunut!

Sanna Tuovinen, Kati Penttinen & Nora Surojegin: Metsän joulu - lumoava Satuhieronta -tarina (Tarina ja Kosketus oy)

Kirjastomme lastenhankkeen myötä tutustuin satuhieronnan ideaan ja bongasin täksi jouluksi julkaistavan joulutarinan satuhierontasessioihin. Kirjan kuvitus on ihastuttava ja tarina valloittava. Ja totta se on: satuhieronta rauhoittaa vilkkaammankin pikkutontun!

Carlos da Cruz: 24 päivää jouluun (S&S)

Joulukalenterina toimiva kirja on aivan ihastuttava keksintö! Pienemmille (ja miksei isommillekin) joulunodottajille sopii tämä 24 päivää jouluun -kirja, jossa on hauskaa nippelitietoa ja perinteitä joulun vietosta.

Maja Lunde & Lisa Aisato: Lumisisko (S&S)
Maja Lunden kirjoittama ja Lisa Aisaton kuvittama Lumisisko on visuaalisesti aivan lumoavan kaunis joulutarina, joka sekin toimii 24 lukunsa ansiosta joulukalenterina. Viihdyttää aikuisempaakin lukijaa!

Tonttu Toljanterin joulupulma -dvd (Yle)
Mitäpä olisi joulu ilman Tonttu Toljanteria?! Voi niitä aikoja, kun Pikku Kakkosen joulukalenterina tuli vielä tämän tontun toilailuita. Onneksi näitä löytyy Yle Areenasta ja dvd:nä!

Terhi Kangas & Anna Aalto: Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana / Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa / Helgan ja Helmerin viikonloppuveli (Merkityskirjat)

Vielä lahjavinkki joulupukin apulaisille: Merkityskirjojen joukkovoimalla syntyneet kuvakirjat pureutuvat tärkeisiin aiheisiin raikkaalla ja lapsiin uppoavalla tavalla. En voi kuin suositella!

Kirjailuja kiittää lukijoitaan vuodesta 2019 ja toivottaa kaikille oikein hyvää joulua!

Kirjabloggaajien joulukalenterin edellinen, 14. luukku avautui Kirjakaapin avain -blogissa. Huomenna joulukalenterin 16. luukku avautuu Kirjaluotsi-blogissa. Listaus koko joulukalenteriin löytyy ensimmäisen luukun tarjonneesta Oksan hyllyltä -blogista.

- Viivi

6 kommenttia:

 1. Upea kattaus joulukirjoja :)

  Lukuiloa ja joulutaikaa <3

  VastaaPoista
 2. Toljanterista löytyy myös kirjoja. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania kirjoja! Kunnaksen joulukirjoista tulee väistämättä hyvälle tuulelle, niiden kuvitukset ovat aivan mahtavia. Mukavaa joulunaikaa sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Kunnas on osannut luoda ihanan tunnelman kirjoihinsa! :) Ihanaa joulua!

   Poista