Andy Riley: Pupujen suuri itsemurhakirja

Naurua ripauksella syyllisyyden pistoja. Oi, tuo ihanan kamala "saako tälle edes nauraa" -huumori, joka jaksaa aina huvittaa, viihdyttää ja etenkin häkellyttää! 

Tähän kategoriaan kuuluu ehdottomasti Andy Rileyn itsemurhapupusarjakuva. Luin Rileyn Pupujen suuren itsemurhakirjan (The Bumper Book of Bunny Suicides; Bazar 2010), joka sisältää huippusuositut albumit Pupujen itsemurhakirja ja Itsemurhapupujen paluu - plus superekstrana 10 täysin uutta itsemurhaa, wou! - ja hihitin katketakseni samalla vaikeasti vaivaannuksesta väännellen. 


Niin siis mitä?! Kyllä, Rileyn sarjakuvissa söpöt valkoiset puput tekevät itsemurhia mitä mielikuvituksellisimmilla (ooh mikä taivutusmuoto!) tavoilla. Järjetöntä, hirvittävää, oivaltavaa, ristiriitaista. Mustaakin mustempaa huumoria. 

Lähipiirissäni kirja aiheutti pahennuksen sekaista hekottelua. Omalla tavallaan todella haastavaa lukemista siis! 

Riley tunnetaan animaatioistaan ja käsikirjoituksistaan. Hän on käsikirjoittanut useita suosittuja televisio-ohjelmia, joista kirjan esittelyssä mainitaan Ponille kyytiä. Kuka muistaa?!



Mieleeni ajoittain herännyt kysymys on tässä tapauksessa (luulen) täysin irrelevantti (koska syihin tai seurauksiin ei ole pupujen kohdalla tarkoituskaan kajota), mutta sitäkin pohdituttavampi: 

Miksi? 


TekijäAndy Riley
Teos: Pupujen suuri itsemurhakirja (englanninkielinen alkuteos: The Bumper Book of Bunny Suicides; suom. Mervi Sainio) 
KustantajaBazar 2010
Sivuja: 190
Mistä: Kirjastosta

- Viivi

Kommentit