Jyri Paretskoi: K15 Salaisuuksia (K15 #2)

Vein kirjan kirjastoon muistamatta ottaa siitä kuvaa. No, menköön nyt tällaisella otoksella. 🙈 Luin kuitenkin ihan fyysisenä kappaleena (joka tosin on varmaankin älypuhelinta kevyempi) tämän Jyri Paretskoin K15-nuortensarjan toisen osan Salaisuuksia (Otava 2018). 


Melkein yhdeltä istumalta luettava kirja jatkaa ensimmäisestä K15-pienoisromaanista tutulla toilailu-samaistuttavuus-noloilu-seksuaalisuus-suhteet -linjalla, mutta tämä Salaisuuksia onnistui mielestäni olemaan jopa edeltäjäänsäkin imukykyisempi. En ole kohdeyleisöä, vaan sangen kaukana teinipojasta, mutta nautin tästä silti suuresti. Kevyttä, helppolukuista ja sujuvaa, mutta silti myös syvällisempiäkin teemoja sivuavaa kirjaa on vaikea vastustaa. 

Lisäpojoja tietenkin hieman erilaisesta päähenkilöstä, jonka kautta ymmärrys erilaisuutta kohtaan toivottavasti lisääntyy. Erityiskiitos vielä siitä, kuinka hienosti Paretskoi on tavoittanut nuorten ja vanhempien välisen kuilun katoamisen - jossain välissä nuori tajuaa, että vanhemmatkin on vain ihmisiä. Niin kävi tässäkin kirjassa. Hieno pieni piristys! 👍 

Tekijä: Jyri Paretskoi 
Teos: K15 #2 Salaisuuksia
Kustantaja: Otava 2018 
Sivuja: 94
Mistä: Kirjastosta

- Viivi

Kommentit