Terhi Kangas & Anna Aalto: Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana

Nuhaisaa lauantaita! 

Eletään pahinta flunssakautta, ja meidänkin perheessä on saatu nautiskella nuhakuumeesta ja niiskutuksesta koko viikon. Lentsu on hyvä syy käpertyä sohvannurkkaan ja nauttia lempeästä lukemisesta. Tässä toisessa Lasten lauantai - postauksessa vinkkaankin übersöpöstä lastenkirjasta, joka sopii täydellisesti sohvannurkkalukuhetkiin.


Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana (Merkityskirjat 2017) on Terhi Kankaan ja Anna Aallon ihana kirja Helga-tytön vierailusta kissataloon. Helga haluaisi kissan, mutta äidin allergia estää haaveen toteutumisen; onneksi isä keksii keinon lievittää karvakaverin kaipuuta. Selkeä ja värikäs kuvitus on aivan ensimmäinen silmiin pistävä seikka, josta nauttii niin aikuinen kuin lapsikin. Söpöt kissapersoonat ihastuttavat, hassut yksityiskohdat viehättävät ja tarinaa on helppo seurata kauniin kuvituksen avustuksella. Kirja tuntuukin hyvältä: laadukkaalta ja kestävältä (etenkin lapsilukijoiden kanssa sillä tosiaan on merkitystä, heillä kun on tapana rakastaa kirjoja myös hyvin kouriintuntuvalla tavalla). Tarina on selkeä ja turvallinen, ja ääneen pääsevän Hugo-kissan hyvinkin kissamaiseen persoonaan on pakko ihastua. Kissojen syvin olemus on mielestäni tallennettu kirjan sivuille aivan loistavasti!


Ihanan kirjan takana ei olekaan ihan tavallinen tarina. Tämä ensimmäinen Merkityskirja on tehty yhdessä yleisön kanssa: joukkorahoituksen ja joukkoluovuuden tukemana. Tarinassa tämä näkyy erikseen merkattuina kohtina, jotka ovat syntyneet tämän joukkoluovuuden avulla. Mielenkiintoinen idea - kirjallisuus on yhteistä! Kirjan esipuheessa on avattu kattavasti kirjan syntyhistoriaa ja joukkovoiman merkitystä kirjan synnyssä. Merkityselliset tukijat on nimetty kirjan kansiaukeamilla, mikä on sekin ihana ajatus. Joukossa on voimaa!


Helga tekee isänsä ja veljensä kanssa vierailun kissataloon, jossa törmätäänkin monenmoisiin kissa-asukkaisiin - löytökissoihin, kodittomiin, hylättyihin, jätettyihin. Hassu lisä kirjaan on ystäväkirjasivut tarinan lopussa, jossa on esitelty kaksi ihan oikeaa kotia kaipaavaa kattia. Pieni maailmanparantaja minussa alkoi haaveilla kissakaverin adoptoimisesta - mutta ei siitä sen enempää. Löytöeläimistä sen sijaan vielä vähän enemmän: jokaisesta ostetusta Helga Hidalmiina -kirjasta menee 7 euroa eläinsuojelutyöhön. Wau!


Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana on kaiken kaikkiaan aivan mahtava hyvänmielenkirja! Suosittelen tutustumaan! Lisää tästä superhellyttävästä kirjasta ja sen taustalla vaikuttavista aatteista ja yhteisöllisyyden periaatteista voi lukea osoitteesta www.merkityskirjat.fi. Tarinaa lukiessa ja sitä miettiessä on koko ajan hyvä fiilis - niin suurella lämmöllä ja rakkaudella tämä kirja on tehty. Mauhtava!


TekijäTerhi Kangas & Anna Aalto
Teos: Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana 
KustantajaMerkityskirjat 2017
Sivuja: 33
Mistä: Arvostelukappale

-Viivi

Kommentit

  1. Kivalta näyttää ja kuulostaa tämä kissakirja <3
    Mukavaa yhteisöllisyyttä kirjan tekemisessä. Tatu Kokko on myös huomannut yhteisöllisyyden voiman ja tehnyt nuortenkirjasarjaansa nuorten avustamana.

    Hienoa, että eläintensuojelu saa varoja kirjan tuotosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi! Yhteisöllisyyden ajatus kirjallisuuden luomisessa on minulle melko uusi tuttavuus. Mahtavaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕