tiistai 19. heinäkuuta 2022

Koonti: kirjabloggaajien kesälukumaraton 16.-17.7.2022

Kirjabloggaajien tämän kesän toinen lukumaraton pidettiin 16.-17.7.2022. Toimin maratonin emäntänä, joten tässä on pieni koontipostaus omista kokemuksista.

Vaikka olenkin lukenut liki koko elämäni, olen hidas lukija - eikä perhe-elämä velvoitteineen ainakaan helpottanut suoritusta. Oma maratonsuoritukseni ei siis ole kovinkaan massiivinen, mutta maratonien idea onkin ennemminkin lukemisesta nauttiminen ja lukuinnosta iloitseminen. Ja luin kuitenkin enemmän, kuin tavallisena viikonloppuna!


Di Gregorio & Barbucci: Sarahin uni (Sisarukset Grémillet #1) (Story House Egmont 2021) 71 s.

Di Gregorio & Barbucci: Sarahin uni (Sisarukset Grémillet)

Lukuvuorokausi alkoi 17.7. klo 15 nuortensarjakuvalla, joka minun on pitänyt lukea jo pitkään. Sarahin uni aloittaa Grémilletin siskoksista kertovan sarjan. Se on kaunis, kaihoisa tarina, joka yhdistelee maagista realismia ja perheen dynamiikkaa ja salaisuuksia kiehtovalla tavalla. Luin kirjan kokonaan: 71 s.

Katri Kauppinen: Laakson linnut, aavan laulut (Otava 2022) 5 + 1 h.

Katri Kauppinen: Laakson linnut, aavan laulut

Äänikirjat ovat sujahtaneet elämääni varsin vaivattomasti. Siksipä nautiskelinkin Katri Kauppisen nuorten (aikuisten) fantasiaromaania Laakson linnut, aavan laulut äänikirjana pihatöitä ym. askareita tehdessäni. Muinaissuomalaisesta perinteestä paljon ammentava tarina imaisi mukaansa, ja kuuntelinkin sitä lauantaina 5 tuntia, ja sunnuntaina tunnin. Kuunneltavaa jäi vielä muutama tunti.

Bubble - venäläistä nykysarjakuvaa (Suomen rauhanpuolustajat 2021) 144 s.

Bubble: venäläisestä nykysarjakuvaa

Lukupinossani on pitkään ollut toinenkin sarjakuvakirja: Bubble - venäläisestä nykysarjakuvaa. Kokoelma esittelee moskovalaisen Bubble Comics -kustantamon neljä sarjakuvasankaria, joista omaksi lempparikseni nousi - luonnollisesti - kirjanoitasarja Exlibrium! Luin kirjan iltalukemisena kokonaan, siis: 144 s.

Jasmine Westerlund: Olly Donnerin kiehtova elämä (WSOY 2022) 120 s.


Olga "Olly" Donnerin elämäkerta on ollut luettavanani jo tovin, mutta arki on jättänyt lukuhetket kovin lyhyiksi. Kiehtovasta kosmopoliitista kertova kirja on itsekin niin hienon omaäänisesti kerrottu, että siitä tekee mieli nauttia muistiinpanoja tehden. Sain sunnuntaina luettua kirjaa 120 sivua eteenpäin, mutta vielä jäi kirittävää, jotta ehtisin lukea kirjan ennen naistenviikon lukuhaasteen Olgan päivää!

- Viivi

2 kommenttia:

  1. Minulla on varauksessa Sisarukset Grémillet -sarjan toinen osa. Ihana, kun julkaisevat niin nopeasti. Samoin Pohjantuli -sarjista on tullut nopsaan, voin suositella! Kauppisen teos on minullakin lukupinossa. Se tulee spefilukupiirissä syyskuun kirjana.

    VastaaPoista