Sari Kanala & Daga Ulv: Ihanat koiramme

Rakastin lapsena koirakirjoja (no, kuten koiriakin) ja jaksoin selailla kuivakoita rotuoppaita kerta toisensa jälkeen. Sari Kanalan kirjoittama ja Daga Ulvin kuvittama Ihanat koiramme (Avain 2021) on nuoremmille lukijoille suunnattu rotuopas, joka on kaikkea muuta, kuin kuivakka - eli, oletan, nykylasten makuun.

Tämä lasten (ja miksei nuortenkin) tietokirja esittelee tarkoin valikoidun kattauksen koirarotuja, jotka on ryhmitelty niiden ominaisuuksien ja/tai käyttötarkoituksen mukaan. Kirja on selkeä ja rotukuvaukset kiinnostavia - tietoa on sopivan niukasti ja pienemmälle koirien ystävälle sopivalla tavalla esitettynä.

Sari Kanala & Daga Ulv: Ihanat koiramme (Avain 2021)

Ja ah, Daga Ulvin kuvitukset (osa maalauksia, osa piirroksia) ovat (taas kerran) vain niin ihania! Teksti ja kuvat ovat kirjassa kivan ilmavasti ja harmonisesti (osassa sivuista on aika paljon tyhjää); pidän taitosta! Harmikseni tosin huomasin, että ainakin yhdestä piirroksesta oli leikkautunut taitossa koiran kuono pois... Muutama oikolukua kaipaava kohta oli tekstiin jäänyt myös.

Kaiken kaikkiaan Ihanat koiramme on vallan hurmaava tietokirja, joka sopii mainiosti myös yhteisiin lukuhetkiin ääneenluettavaksi - miksei jopa pienemmän (tai isomman) koirafanin iltasatukirjaksi, niin kaunis on kirja ja mukavaa teksti.


Tekijä: Sari Kanala (kirj.) & Daga Ulv (kuv.)
Teos: Ihanat koiramme
Kustantaja: Avain 2021
Sivuja: 149
Yleisten kirjastojen luokitus: 67.451



Koirakaveri kainalossa,

Viivi

Kommentit

  1. Minäkin muistan lapsena raahanneeni kirjastosta sellaisia isoja kirjoja, en ehkä lukenut tekstejä niin tarkkaan, mutta ihania kuvia katselin :) ja sama juttu kissakirjoilla. Netti lienee osittain syrjäyttänyt tämän kirjagenren, mutta kiva, että edelleen näitä julkaistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä sitä kirjoista kuvia katselin ja laitoin kirjanmerkkejä niiden rotujen kohdalle, joista pidin :D Mulla oli hevoset toinen kiinnostuksen kohde, ja hevosoppaita tulikin luettua aika tavalla - vaikka en tosiaan edes ollut kummoinenkaan ratsastaja.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕