Nelli Hietala: Maailmanlopun kahvila

Maailmanlopun kahvila (Karisto 2021) on tuotteliaan Nelli Hietalan toinen aikuisten "viihderomaani", jota nautiskelin niin kuunnellen kuin lukienkin. Tässä aiemmin Instagramiin postaamani arvio kirjasta.


Nelli Hietala: Maailmanlopun kahvila (Karisto 2021)


Viihderomaani saattaa olla vähän kyseenalainenkin käsite, mutta se kuitenkin kuvaa sangen hyvin Maailmanlopun kahvilaa: se on romanttinen, keveä romaani, jonka seurassa viihtyy. Sitä lukiessaan ei tarvitse pelätä eikä jännittää. Se ei haasta, vaan kutsuu sohvannurkkaan nautiskelemaan.

Kustantajan esittelyteksti kertoo:

"Aurelia on 37-vuotias työtön sinkku, jonka isoin huoli on hupeneva mahdollisuus hedelmöittyä. Hän päätyy tätinsä rapistuneeseen kartanoon jumalan selän taakse pohtimaan elämänsä vaihtoehtoja.

Valtavassa rakennuksessa on meneillään remontti, ja tädin pää on täynnä suuria suunnitelmia, joiden toteuttamiseen hän valjastaa Aureliankin. Kartanossa kortteeraa myös kaksi remonttireiskaa, joista nuorempi majailee Aurelian seinän takana. Kun kartanon kuuluisa kummitus tupsahtaa yöllä Aurelian kamariin, tämä ryntää naapurihuoneeseen turvaan. Ja tietäähän sen, kuinka siinä käy..."

Juoneltaan Maailmanlopun kahvila on siis genrensä tavanomainen edustaja: on nuori, yksinäinen nainen, on kommelluksia, on värikkäitä persoonallisuuksia - ja on tietenkin pari miestä, joista pitää romanttisessa mielessä valita. Se, että juoni on vaivaton ja ennalta-arvattavakin on tällaisen romaanin pointti: se vakuuttaa, että lukija on turvassa ja tietää, mitä tulee tapahtumaan.

Maailmanlopun kahvila on hyvin kerrottu. Siinä ei ole mitään ärsyttävää - jos nyt ei mitään maailmoja mullistavaakaan. Se on lajityyppinsä oiva edustaja, johon kannattaa tarttua, jos kaipaa kirjallista hupsuttelua ja lepotuokiota.


Tekijä: Nelli Hietala
Teos: Maailmanlopun kahvila
Kustantaja: Karisto 2021
Sivuja: 197
Yleisten kirjastojen luokitus: 84.2



Maailmanlopun kahvia juoden,
Viivi


Kommentit

  1. Muistan pitäneeni tästä mutta muuten muistikuvat ovat aika lailla haalistuneet. Nelli Hietala on kiinnostava kirjailija ja pitäisikin tutkiskella, mitä kaikkea häneltä on ilmestynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hietala on hurjan tuottelias! Tulee lapsille, nuorille ja aikuisillekin teoksia taiseen tahtiin 😊 ja suomennoksia ilmeisesti tehnyt myös: Lynn Messinan uudet/tulevat suomennokset ainakin!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕