lauantai 25. kesäkuuta 2022

Outi Mäkinen: Karu planeetta

Outi Mäkisen Karu planeetta - kirja rakkauden kaipuusta (Otava 2021) oli yksi viime vuoden koskettavimmista lukukokemuksistani (tai kuuntelu-, jos niikseen tulee). Se oli taas yksi teos, jonka keralla tutkiskelin omia yksinäisyyden kokemuksiani. Vaikka kokemukset ovat erilaisia, tunne on silti yleensä sama.

Outi Mäkinen: Karu planeetta

Karu planeetta on herkkä kurkistus päälle kolmekymppisen Mäkisen elämään yksinäisenä naisena, sinkkuna, perheettömänä, vanhanapiikana. Se kuvaa ihailtavan avoimesti niitä haaveita, unelmia, pelkoja ja painajaisia, joita yksinäisyyden karulla planeetalla elävä kokee ja kohtaa. Yksityisyydestään huolimatta se on kouriintuntuvan samaistuttava kaikessa toivottomuudessaan, toivossaan ja toiveikkuudessaan.

 Saako haaveilla lapsesta, kun ei ole edes kumppania? Jaksaako kukaan elää jatkuvasti tutka päällä - koska eihän sitä ikinä tiedä, milloin se potentiaalinen kumppaniehdokas kävelee vastaan? Mitä on, kun ei saa ketään lähelleen eikä kukaan kosketa?

Kirja toimii erittäin hyvin myös äänikirjana.


Tekijä: Outi Mäkinen

Teos: Karu planeetta - Kirja rakkauden kaipuusta

Kustantaja: Otava 2021

Sivuja: 222 (äänikirjana 6 h 33 min)


-Viivi

2 kommenttia:

  1. Tää kiinnostaa aiheensa puolesta paljon. En oo vaan saanu lainattua, ku mietin, että kuin lähelle tulee ja ihon alle menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden asioiden äärelle pysähtyessä kannattaa varmasti olla sopivassa (mielen-)tilassa. Ihon alle meni itselläkin, mutta ei onneksi liikaa :)

      Poista