Ellen Støkken Dahl & Nina Brochmann: Vau, mikä vagina!

Norjalaisen lääketieteen opiskelijoiden (olivat opiskelijoita ainakin kirjan tehdessään) Nina Brochmannin ja Ellen Støkken Dahlin Vau mikä vagina! (Otava 2018) on tietokirja, jonka lukeminen bussissa hieman arvelutti. Mikä puolestaan laittoi pohtimaan, miksi se niin kovasti arvelutti. 

(Arvelutuksesta huolimatta luin silti siellä bussissa...)


Ellen Støkken Dahl & Nina Brochmann: Vau, mikä vagina!

Naisen sukuelimiin on liittynyt ja liittyy edelleen niin paljon tabuja, että se on oikeastaan aika tuntematon peli suurimmalle osalle meistä ihmisistä - jopa tieteelle! Vielä nykyäänkin, järkyttävää kyllä, pidetään yllä virhekäsityksiä esim. immenkalvosta (että ei: ei ole mitään elmukelmuja siellä). Siksi tämä kirja on tärkeä. Suorapuheisuus, tiede ja huumori ovat toimiva yhdistelmä, joiden avulla tehdään tutuksi niin kuukautiset, sukuelinten rakenne kuin anaaliseksikin - ja paljon muuta vaginaan liittyvää. 

Kirjan ulkoasu viittaisi enemmän nuorille suunnattuun teokseen, mutta suosittelen tätä kirjaa kyllä ehdottomasti kaikille ikään, sukupuoleen tai -elimiin katsomatta. Uutta ja mielenkiintoista löytyy varmasti, ja kirja vastaa kysymyksiin, joita et välttämättä edes tiennyt pohtivasi. 

Tutustukaamme jalkoväleihimme (omiin ja miksei toistenkin) uteliaisuudella ja arvostelematta, puhtaalla kiinnostuksella ja myötätunnolla; tämä kirja on siihen oiva matkaopas ja -kaveri. Voi olla, että elämään löytyy aivan uusia, kukkeita sävyjä. Siis: kukkikaamme sellaisina kuin olemme!


Ps. Ellen Støkken Dahlilta, Nina Brochmannilta ja Magnhild Winsnesiltä on suomennettu myös  Tyttökirja – Opas kehoon ja mieleen (Into 2022), joka on selkeästi nuorisolle suunnattu opas puberteetista.


TekijäEllen Støkken Dahl & Nina Brochmann & Tegnehanne (kuv.) (suom. Elina Lustig)
Teos: Vau, mikä vagina! (Gleden med skjeden)
Kustantaja: Otava 2018 (2017)
Sivuja: 328
Yleisten kirjastojen luokitus: 59.57


Hauskoista tietokirjoista ilahtuneena,
Viivi



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Todella! 😊 Huumorilla maustettuja painavan tiedon tietokirjoja ei voi kyllin ylistää!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕