Reetta Niemensivu: Saniainen kukkii juhannuksena & Aavepianisti

Reetta Niemensivusta on tullut yksi lempisarjakuvataiteilijoistani. Tässä postauksessa on lyhyet arviot Niemensivun kahdesta sarjakuvateoksesta: Aavepianisti ja muita kertomuksia (Suuri Kurpitsa 2011) sekä Saniainen kukkii juhannuksena (Suuri Kurpitsa 2013). Olen julkaissut arviot aiemmin Instagramissa, minkä vuoksi ne ovat sangen lyhyet ja tiiviit.

Arvioni Niemensivun ensimmäisestä teoksesta, Lempi ja rakkaus, löytyy täältä: https://kirjailujakirjablogi.blogspot.com/2019/09/reetta-niemensivu-lempi-ja-rakkaus.html



Reetta Niemensivu: Aavepianisti ja muita kertomuksia

Niemensivun toinen sarjakuvateos, Aavepianisti ja muita kertomuksia (Suuri Kurpitsa 2011) on aivan ihana sarjakuva-albumi (kuten Niemensivun teokset aina). Siinä on vain ongelma - tosin positiivinen sellainen: kirja on liian lyhyt. Kirjan sivujen alalaidasta löytyy englanninkieliset käännökset, eli teos on kaksikielinen.

Alle 40-sivuinen teos koostuu neljästä kummitustarinasta, joiden sanotaan olevan tosia. Niemensivu on sarjakuvataiteilijana ilmiömäinen nostalgisten tunnelmien luoja, ja jäin kaipaamaan tähän paljon paljon lisää sitä ihanuutta, josta nyt sai nauttia vain muutaman sivullisen (39) ja neljän (aika kiltin) kauhutarinan verran.


Tekijä: Reetta Niemensivu (engl. Noora Niemensivu)
Teos: Aavepianisti ja muita kertomuksia 
Kustantaja: Suuri Kurpitsa 2011
Sivuja: 39
Yleisten kirjastojen luokitus: 85.32

Reetta Niemensivu: Saniainen kukkii juhannuksena

Niemensivun kolmas albumi, Saniainen kukkii juhannuksena (Suuri Kurpitsa 2013), on kaunis, herkkä ja traaginenkin sarjakuva(-pienois-)romaani kesästä, unelmista ja ihmeistä. Tarina kumpuaa ihastuttavasti suomalaisesta kansanperinteestä sekä tositapahtumista 1920-luvun lopun Parkanossa. Onhan kansanuskomus kukkivasta saniaisesta tuttu?

Teos sijoittuu Parkanon kirkkoon juhannuspäivänä vuonna 1928. Pojat menevät katsomaan tyttöjen ripillepääsyä - mielessä on jokaisella jo juhannuksen juhliminen, taiatkin. Kohtalokas ukkosmyrsky kuitenkin sotkee kaiken.

Niemensivun herttainen piirrostyyli soveltuu nuoruuden ja nuoren ihmisen mielenmaiseman kuvaamiseen aivan erityisen hyvin. Lempi, taianomaisuus ja kohtalokkuus luovat tarinaan voimakkaan jännitteen. Kirjaa ahmii, mutta samalla tekee mieli pysähtyä kauniiden kuvien ääreen pitkäksi aikaa. Ihana!

Myös tämä teos on kaksikielinen: englanninkielinen teksti kulkee mukana. Käännös on Noora Varjosen käsialaa.


Reetta Niemensivu: Saniainen kukkii juhannuksena

Tekijä
: Reetta Niemensivu (engl. Noora Varjonen)
Teos: Saniainen kukkii juhannuksena
Kustantaja: Suuri Kurpitsa 2013
Sivuja: 95
Yleisten kirjastojen luokitus: 85.32




Kukkivaa saniaista yhä etsien,
Viivi 


Kommentit

  1. Niemensivu on myös mun yks lemppari! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kyllä aivan ihana! Pitäisi löytää samantyylisiä, kun Niemensivut on luettu 😁

      Poista
  2. Tuo Aavepianisti vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. En olekaan taas pitkään aikaan lukenut yhtään sarjakuvia (paitsi Aku Ankkaa ja erityisesti Taikaviitta-taskareita - tulin ottaneeksi kesätarjouksen. Poikia ei tunnu kiinnostavan, mutta äiti palaa lapsuuteen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin olivat sarjakuvat jääneet pitkäksi ajaksi syrjään, mutta nyt taas olen innostunut!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! 💕